Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Varškės ir maskarponės pyragas su Oreo

2017-06-19

oreopyragas

Po praeito mano gaminto varškės pyrago su braškėmis, liko apie pusė kibirėlio kreminės varškės ir dar papildomi 250g maskarponės. Reikėjo kažką sumąstyti. Na, o Oreo sausainių mano namuose rasite visada. :)) Gavosi visai nieko torčiukas. Net gaivesnis, nei gali pasirodyti.

Jei esate dideli smaližiai ir nemėgstate gaivesnių kepinių, varškę pakeiskite… Pavzydžiui, plakta grietinėle.

Aš naudojau 20cm skersmens mažytę tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę tortinę, pyragas gausis plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, tai… Viska dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torčiuko. :)

Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi. Jais šio deserto tikrai nepagadinsite.

oreopyragas

Naudojau:

  • 150g oreo + 40g sviesto pyrago pagrindui;
  • 400g kreminės varškės;
  • 250g maskarponės;
  • 1 puodelio cukraus pudros;
  • 80g oreo pyrago įdarui;
  • 10g želatinos miltelių;
  • Kelių oreo sausainių papuošimui;

Želatiną užpilame drungnu vandeniu, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti.

150g oreo sausainių sutrupiname, tada sumalame. Iki vientisos lipnios masės maišome su kambario temperatūros sviestu. Drėgnomis rankomis suplojame pagrindą pyragui, kepimo popieriumi išklotoje tortinėje. Pastatome į šaldytuvą.

Želatiną ištirpiname (jokiu būdu neleidžiame užvirti) jos dubenėlį pastatę virš karštų garų. Skystą masę paliekame pravėsti.

Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Greitai plakdami, supilame ištirpintą pravėsusią želatiną.

Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių oreo sausainių (kiek kam patinka), išmaišome. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms. (Priklauso nuo dydžio, bet siūlau palaikyti nors kokias 4 valandas)

Skanaus, Gabrielė

comments powered by Disqus