Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Varškės sausainiai

2014-10-13

foto

Trapūs pacukruoti varškės sausainėliai. Vienas iš receptų, kuriuos buvau atsidėjusi jau amžius. Pagaliau jie atrado vietą ir mano namuose. Rezultatu likau labai patenkinta. Svarbiausia, kad puikiems naminiams varškės sausainiams reikia produktų, kurių dažniausiai yra kiekvieno namuose kasdien. Ačiū Donatai už jos papublikuotą receptą, kuriuo ir naudojausi! :)

Jau sudėliojusi sausainiukus kepti į skardą, prisiminiau, kad neįdėjau kepimo miltelių. Tačiau viskas gavosi puikiai, net ir be kėlimo priemonių.

foto

Reikės:

  • 250g varškės;
  • 200g minkšto sviesto;
  • 300g miltų;
  • 1 nedidelio pakelio vanilinio cukraus;
  • Puodelio cukraus sausainių pabarstymui;

foto

Varškę ištriname su kambario temperatūros sviestu, suberiame vanilinį cukrų, miltus ir suminkome vientisą tešlos rutulį.

Ant pamiltuoto stalviršio kočiojame kuo plonesnę tešlą ir stikline spaudžiame skrituliukus. Abi skrituliuko puses prispaudžiame prie cukraus, kad priliptų, ir du kartus perlenkiame pusiau. Kiekvieną sausainėlį dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, kol gražiai tolygiai paruduos.

foto

foto

foto

foto

Skanaus, Gabrielė.

Donatos receptas

comments powered by Disqus