Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortas 'Raffaello'

2015-04-28

Photo

Populiarųjį ir visų išgirtą tortą Raffaello esu kepusi ne vieną kartą. Man jis skanus, tačiau tikrai nėra toks jau tobulas kaip dauguma sako. Tiesą sakant, nesupratau kodėl jame nėra kepintų migdolų, arba smulkintų Raffaello. Jei jau priklijuota tokio garsaus pavadinimo etiketė, ar neturėtų skonis kuo labiau priminti saldainius?

Tai ir buvo priežastys kodėl sugalvojau sukurti savo torto versiją - su keturiais skirtingais kremais. Kad būtų ne taip nuobodu. :)

Mano galva, gavosi daug geresnis variantas. Ir tikrai nėra sudėtinga, tik laiko šiek tiek daugiau užima. Bet jei turit laisvą dieną, tortas tikrai vertas šiek tiek įdirbio. Purus kaip debesėlis.

Torto biskvitų tešlą aš visada dalinu į lygias dalis ir kepu atskirai, kad nereikėtų nieko pjauti. Tortas gaunasi daug lygesnis, gražesniais sluoksniais. Jei Jūs mokate biskvitą šauniai supjaustyti, galite kepti visą tešlą iš karto, tik atitinkamai ilgesnį laiką.

Biskvitams reikės:

  • 5 didelių kiaušinių;
  • 220g cukraus;
  • 220g miltų;
  • 1/3 puodelio aliejaus;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

Pirmam kremui:

  • 300g kondensuoto pieno;
  • 200g kambario temperatūros sviesto;
  • 90g migdolų plokštelių.

Antram kremui:

  • Pakelis vanilinio pudingo miltelių;
  • 2v.š. cukraus;
  • 400ml pieno;
  • 50g sviesto.

Trečiam kremui:

  • 200g riebios grietinėlės plakimui;
  • 50g cukraus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 100g kokoso drožlių.

Ketvirtam kremui:

  • 500g maskarponės;
  • 200g kondensuoto pieno;
  • 100g kokoso drožlių.

PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius suplakame su cukrumi ir vanile. Po truputį įplakam aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padaliname į keturias lygias dalis. Orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, iškepame biskvitus ir paliekame juos atvėsti. Naudojau 24cm skersmens tortinę.

PIRMAS KREMAS. Kondesnuotą pieną kelias minutes greitai plakame su kambario temperatūros sviestu. Migdolų riekeles pakepiname ant sausos keptuvės, kol gražiai paruduoja. Įmaišome į kremą. Atidedame.

ANTRAS KREMAS. Vanilinio pudingo miltelius sudedame į nedidelį puodą, įpilame šlakelį pieno ir išmaišome iki vientisos košelės. Įplakame likusį pieną ir pamaišydami kaitiname. Kai kremas ima tirštėti, sudedame sviestą ir toliau maišome, kol gauname vientisą masę. Gautą kremą atidedame.

TREČIAS KREMAS. Šaltą grietinėlę standžiai suplakame su cukrumi ir vanile, įmaišome kokoso drožles ir pastatome į šaldytuvą.

KETVIRTAS KREMAS. Maskarponės sūrį suplakame su kondensuotu pienu, įmaišome kokoso drožles. Pastatome į šaldytuvą.

SURENKAME TORTĄ. Pirmas biskvitas + pirmas kremas + antras biskvitas + antras kremas + trečias biskvitas + trečias kremas + ketvirtas biskvitas. Tortą dedame į šaldytuvą valandai. Ištraukiame ir aptepame ketvirtu kremu.

Nepamirštam papuošti. :)

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus