Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Moliūginis S'mores pyragas

2014-09-26

foto

Tikrojo S’mores skanėsto aš niekada neragavau. Su draugais pirkome paprastus, kietesnius krekerius (saldžius, nes tik tokių pavyko rasti), Milka šokoladą (nes hershey’s taip pat Lietuvoje pirkti nėra) ir zefyriukus. Ant sausainio dėjome po plytelę šokolado, o zefyriuką movėme ant iešmo ir kepėme ant laužo, kol paruduos, tada uždėjome ant šokolado ir prispaudėme dar vienu krekeriu. Desertas vistiek gavosi nerealus!

Namuose turėjau neamažai minkšto moliūgo, todėl beveik kasdien kepiau po skirtingą moliūginį pyragą. Ieškodama kokio nors recepto, kuriam reikėtų maskarponės, pamačiau Smore’s versiją. Susigundžiau. Stalčiuje kaip tik gulėjo nuo vasaros užsilikę maži zefyriukai ir kelios plytelės šokolado (viena pieniško, kita juodojo, sunaudojau abu). Pyragas gavosi drėgnas, su tąsiu paviršiumi.

Jei namuose neturite moliūgų tyrės, ne bėda. Tiesiog supjaustykite moliūgą kubeliais ir apvirkite su trupučiu druskos. Nukoškite ir sutrinkite iki vientisos masės. Palaukite, kol atvės.

Vienas puodelis 236ml

foto

Reikės:

  • 1/2 puodelio minkšto sviesto;
  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 puodelio moliūgo tyrės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 ir 3/4 puodelio miltų;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • 1/2a.š. malto muskato;
  • 200g pieniško, arba juodo šokolado;
  • Puodelio mažų zefyriukų kepimui.

foto

Sviestą ištriname su cukrumi. Įplakame vanilę, kiaušinius ir moliūgų tyrę. Miltus sumaišome su prieskoniais ir kepimo milteliais, po truputį įsukame į šlapią masę. Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25 minutes.

Šokoladą susmulkiname į mažus gabalėlius, tolygiai paskirstome ant karšto pyrago. Ant viršaus užbarstome zefyriukų ir pašauname į karštą orkaitę. Kepame, kol paviršius tolygiai paruduos.

Skanaus, Gabrielė.

receptą radau čia

comments powered by Disqus