Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sausainiai su alyvuogėm ir šokoladu

2014-09-02

foto

Labai norėjau išmėginti tokį neįprastą derinį. Tie kas mėgsta maistą saldu/sūru, pavyzdžiui kaip karamelę su druska, arba šokoladą su aitriais pipirais, tai ir šiuo užkandžiu mėgautųsi. Sausainiai nuostabiai trapūs, puikiai tinka prie vyno. Vis tik juodas šokoladas čia dominuoja, kitą kartą jo kiekį mažinčiau, o didinčiau alyvuogių.

1 puodelis - 236ml

Reikės:

  • 1/2 puodelio minkšto sviesto (kažkur apie 120g);
  • 1v.š. cukraus;
  • 1 ir 1/4 puodelio miltų;
  • 2v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 kupino a.š. druskos;
  • 1a.š. maltų pipirų mišinio;
  • 1/2 puodelio smulkintų juodų alyvuogių be kauliukų;
  • 2v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 80g juodo kartaus šokolado.

Miltus sumaišome su cukrumi, druska, pipirais ir krakmolu. Į vidų dedame sviestą, pilame aliejų ir viską sutriname pirštais. Šokoladą susmulkiname mažais gabalėliais ir įminkome į tešlą kartu su alyvuogėmis.

Gautą tešlą sudedame ant maistinės plėvelės ir susukame, suslegiame dešros formos ritinį. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi. Šaltą tešlą, aštriu peiliu supjaustome griežinėliais ir dėliojame skardoje. Kepame, kol tolygiai paruduoja.

Skanaus, Gabrielė.

recepto idėja

comments powered by Disqus