Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Keptas Tinginys

2013-12-15

pyragas

Kai pamačiau keptą tinginį pas Donatą iškart kilo mintis ir man kažką panašaus išsikepti. Šį kartą gaminau su varške ir be bananų. Gavosi puikus, nesitikėjau tokio greito ir gardžiai karamelinio varianto. Vyras sakė, kad žiauriai skanu. Jaučiu, kad visi gali susikurti savo kepto tinginio variantą ir įdėti, tai ką patys mėgsta. Be to, desertas gautųsi skanus ir vos su trim ingridientais: varške, kondensuotu pienu ir sausainiais. Vadinasi, dar galima ir sutaupyti.

Skanus jis tiek šiltas, tiek jau atšąlęs. Sutvirtėjo ir lengvai pjaustėsi praėjus maždaug 15 minučių, po ištraukimo iš orkaitės. Ghm…. Žiūrėkit neparsivalgykit tos skanios sumaišytos masės dar prieš kepimą, nes atsispirti labai sunku. :) :) :)

Reikės:

  • 250g maskarponės;
  • 250g varškės;
  • 400g saldinto kondensuoto pieno;
  • 360g paprastų sausainių.

Maskarponę sumaišom su varške ir kondensuotu pienu. Sausainius palaužom ir įmaišom į šlapią mišinį. Viską suverčiam į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginam ir šiek tiek prislegiam prie dugno.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių. Jei per greitai paruduoja, apdengiame folija ir kepame toliau.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus