Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Moliūginiai keksiukai

2014-09-23

foto

Minkštučiai aromatingi moliūginiai keksiukai, kuriuos kepiau jau ne kartą. Jei namuose neturite moliūgų tyrės, ne bėda. Tiesiog supjaustykite moliūgą kubeliais ir apvirkite su trupučiu druskos. Nukoškite ir sutrinkite iki vientisos masės.

Vienas puodelis 236ml

foto

Reikės:

  • 1 puodelio moliūgo tyrės
  • 1/2 puodelio aliejaus
  • 1 puodelio natūralaus jogurto
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilės;
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. muskato
  • 1/4 a.š. imbiero miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Moliūgų tyrę suplakame su aliejumi, jogurtu, kiaušiniu, vanile ir cukrumi.

Miltus sumaišome su prieskoniais ir kepimo milteliais. Po truputį suberiame į skystą masę ir gerai išmaišome.

Tešlą paskirstome į keksiukų formeles ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 20-25 minutes, kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas, ištraukus pasiliks sausas ir neapsivėlęs tešla.

Skanaus, Gabrielė.

recepto šaltinis

comments powered by Disqus