Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sausainiai 'Raganų piršteliai'

2013-10-10

sausainiai

Žiūrinėjau kitus sausainius pirštelius internete ir be maistinių dažų jie atrodė gana kraupiai. Žali sausainiai mažiau tikroviški, o iš pažiūros atrodo gal net ir skaniau. Vistik atėjus Visų Šventųjų išvakarėms, gaminsiu abu variantus. Beje, pirštukai pas mane suguldyti visai ne juodžemy, o gerai sutrupintuose oreo sausainiuose, kurie būdami tokie tamsūs, puikiai atlieka savo žemių vaidmenį. Šalia dar pridėliojau guminukų-akių, kurie pasirodo net labai skanūs! Perkandus išbėga kažkoks saldžiarūgštis įdaras, kuris man labai patinka :) Nuo praeitų metų dar laikausi vieną idėją kaip kitur panaudoti šias akis - užstingdinsiu jas raudonoje vaisių želė, kartu su guminukais-kirminukais. O nesaldžiam stalui paruošiu geltonas, įdarytas kuskusu, paprikas, kurias išpjaustysiu ir paversiu tarsi Jack O’ Lantern žibintais.

Tokie štai mano planai. Pamiršau dar paminėti, kad sausainiai išties labai skanūs ir trapūs, ypač skanus tas pirmasis kąsnis - su nagu/riešutu. Tikiuosi kažką galėsite panaudoti savo, ar savo vaikų, teminiam, gal truputį kraupiam vakarėliui.

sausainiai

Sausainiams reikės:

  • 8v.š. kamabario temperatūros sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 2 puodelių miltų;
  • Maistinių dažų;
  • Saujos migdolų be luobelių.

Sviestą išsukame su cukrumi, tada įplakame kiaušinį, kiaušinio trynį bei maistinius dažus. Po truputį dedame miltus ir užminkome vientisą tešlą. Ją apdengiame maistine plėvele ir valandai pastatome į šaldytuvą.

Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Ištraukiame tešlą ir tiesiog rankomis gnybame tešlą bei formuojame pirštelius, sudedame juos į paruoštą skardą, o kiekvieno sausainio gale įspaudžiame po riešutą. Kepame apie 12 minučių, o valgome jau atvėsusius.

Skanaus!

Recepto idėja

Gabrielė

comments powered by Disqus