Braunis su varške ir apelsinais
Nežinau kaip Jums, bet man labai patinka šokolado ir vaisių/uogų derinys, todėl ir nusprendžiau į tešlą įpjaustyti apelsinų. Varškę naudojau tam, kad pyragas patiktų, saldžių šokoladinių kepinių nemėgstančiam, vyrui. Pamaniau, kad varškė įneš dar vieną papildomą natelę gaivumo. Taip ir gavosi toks gražuolis - labai gardus ir minkštutis.
Šokoladiniam sluoksniui reikės:
- 120g sviesto;
- 115g pieniško šokolado;
- 2 didelių kiaušinių;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 1/4 puodelio kakavos;
- 1/2 puodelio miltų;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1 didelio apelsino.
Varškės sluoksniui:
- 250g riebios varškės;
- 30g vanilinio cukraus;
- 1 didelio kiaušinio.
Sviestą ištirpiname kartu su šokoladu. Masei pravėsus, įplakame kiaušinius, cukrų ir kakavą. Įmaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Tešlą supilame į skardelę, išklotą kepimo popieriumi. Apelsiną nulupame ir supjaustome skiltelemis, arba griežinėliais, tada išdėliojame ant šokoladinės tešlos.
Varškę, elektriniu trintuvu, sumalame su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi. Šaukštu išdėliojame ant paruoštos tešlos.
Pyragą pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių. Pjaustome atšąlusį.
Skanaus!
Gabrielė