Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Toblerone keksas

2013-08-07

Sample title

Labai labai dažnai mane paperka receptai, kuriuose skamba garsių saldumynų pavadinimai. Ferrero Rocher tortas, Sausainiai su M&M’s, Snickers pyragas, Oreo pyragas ir t.t. Atrodo, jei skani nutella, tai ir tortas su ja bus puikus. Šis keksas nebuvo išimtis, pamačiau ir susižavėjau.

Sample title

Nebūčiau aš, jeigu ko nors nepakeisčiau. Pirmiausia, tai radau tik pieniškus Toblerone šokoladus ir neradau kukurūzų sirupo… Žodžiu, žvilgtelėdama į receptą, iškepiau jei ne tokį patį, tai bent jau labai panašų keksą, nes skonis išties tobulas. Tikras šokoladinis džiaugsmas.

Sample title

Keksui reikės:

  • 560ml miltų;
  • 50ml kakavos miltelių;
  • 1,5a.š. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 110ml riebios grietinėlės;
  • 110ml kefyro;
  • 200g pieniško Toblerone šokolado;
  • 225g kambario temperatūros sviesto;
  • 300ml cukraus;
  • 4 kiaušinių + 1 baltymo;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

Glajui reikės:

  • 125g juodojo šokolado;
  • 100ml riebios grietinėlės;
  • 2v.š. sviesto;
  • 2v.š. agavų sirupo (arba kukurūzų, arba gliukozės).

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Sviestu patepame kekso kepimo formą.

Miltus sumaišome su kakavos, kepimo milteliais bei druska. Grietinėlę užviriname, suberiame laužytą Toblerone ir maišome, kol šokoladas ištirps, supilame kefyrą ir paliekame atvėsti. Sviestą iki purumo išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinius ir baltymq, vanilės ekstraktą. Į gautą sviesto masę pakaitomis dedame tai miltų mišinį, tai šokolado - visą laiką plakame. Tešlą supilame į kekso formą ir kepame apie valandą.

Glajui skirtą grietinėlę užviriname, nukeliame nuo kaitros, sudedame sviestą, laužytą šokolada bei sirupą. Išmaišome iki vientisos masės ir leidžiame pravėsti, sutirštėti. Apliejame jau atšalusį keksą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus