Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Šilkinis obuolių pyragas

2013-08-05

Sample title

Ar Jums yra buvę, kad ragaujate obuolių pyragą ir galvojate, kad skonis beveik idealus, bet trūksta šiek tiek drėgnumo ar daugiau vaisių? Tai va, šitam pyragui nieko netrūksta. Būtinai išsikepkite. Jei ne dabar, tai bent rudenį.

Sample title

Receptą radau štai čia. Per daug nusigrybauti nenorėjau - tikėjau, kad reikia sekti nurodymus ir kriaušinis sluoksnis čia taip pat labai svarbus, tačiau paragavusi nusprendžiau, kad kitą kartą naudočiau tik obuolius (bendrai rūgštelei palaikyt). Jei neturite namuose kriaušių, tai visai nebėda.

Sample title

Reikės: * 4 vidutinio dydžio obuolių; * 4 nedidelių kriaušių; * 2 kiaušinių; * 100ml migdolų pieno; * 70g miltų; * 60g cukraus; * 20g tirpinto sviesto; * 1a.š. kepimo miltelių; * 1v.š. naminio vanilės ekstrakto; * 1 žiupsnelio druskos; * Saujelės migdolų plokštelių.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol pabaltuos, tada įmaišome vanilę, tirpintą sviestą ir migdolų pieną. Beriame miltus ir užmaišome tešlą, kuria padaliname į dvi lygias dalis ir supilame į atskirus indus.

Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis (geriausia ir patogiausia būtų naudoti daržovių skustuką), suberiame ir įmaišome į vieną pusę tešlos. Tą patį pakartojame su kriaušėmis.

Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, supilame obuolių, o ant viršaus paskledižiame kriaušių tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 40-45 minutes.

comments powered by Disqus