Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Plikytų sausainių tortas

2015-03-10

Photo

Reikės:

  • 500g plikytų sausainių;
  • 800g natūralaus jogurto (kambario temperatūros);
  • 400g Rududu karamelės;
  • Cukraus pagal skonį;
  • Vanilės pagal skonį;
  • 5a.š. želatinos;
  • Pakelio persikinės želė;
  • Braškių papuošimui.

Visus sausainėlius įpjauname aštriu peiliu ir šaukšteliu prikemšame Rududu masės. Sudedame į tortinę, išklotą kepimo popieriumi.

Želatiną užpilame karštu (jokiu būdu neverdančiu) vandeniu ir maišome, kol ištirpsta. Paliekame pravėsti. Tuo metu, jogurtą suplakame su vanile ir cukrumi, didžiausiu plakiklio greičiu įmaišome pravėsusią želatinos masę. Viską supilame ant sausainių. Viršų papuošiame braškėmis ir pastatome į šaldytuvą sustingti.

Želė paruošiame pagal instrukcijas. Kai skystis atvėsta, užpilame jį ant sustingusio pyrago viršaus. Dar kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą.

Skanaus!

Photo

Naudojausi šiuo receptu

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus