Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Šokoladinis pyragas

2015-08-03

sokoladinispyragas

Šitas pyragas skirtas tiems, kas mėgsta drėgnus ir minkštus kepinius, tačiau visai nenori tos klampios masės braunio. Nežinau kaip kitaip jį apibūdinti nepavartojus žodžio TOBULAS.

Receptas labai senas. Turiu jį dar nuo darželio laikų. Mano teta jį kepdavo kiekvieną rugsėjo pirmąją. Dažniausiai dar pertepdavo šokoladiniu kremu. Vadindavo šį pyragą Negriuku, arba Ponu Robsonu. Nežinau kuris pavadinimas yra tas tikrasis bei iš kur jis kilęs.

Pati šį gardų Negriuką kepiau bent kelias dešimtis kartų. Garbės žodis, kiekvieną sykį vis nustembu kaip iš tokių paprastų produktų galima sukurti tokį ypatingą pyragą. Jo receptas tikrai vertas kiekvienos šeimininkės užrašų knygelės.

Reikės:

  • 2 nemažų kiaušinių;
  • 2v.š. tamsios kakavos miltelių;
  • 1 mažo indelio (arba 200g) riebios grietinės;
  • 200g cukraus;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5a.š. druskos;
  • 6v.š. miltų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir grietine. Gerai įmaišome kakavą, miltus, druską ir kepimo miltelius. Tešlą supilame į nedidelę kepimo skardelę, išklotą sviestiniu popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs tešla.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus