Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Šokoladinis sūrio plokštainis

2014-04-08

foto

Plokštainis saldus ir šokoladinis, su tobulu (bent jau man), plonu sausainių pagrindu. Tiems, kam patinka gaivūs kepiniai, tai šis nelabai patiktų, bet kas myli šokoladą - nusikąstų liežuvį.

Sausainių pagrindui reikės:

  • 225g Oreo sausainių, arba panašių;
  • 100g kambario temperatūros sviesto.

Tamsiai šokoladinei masei:

  • 2 kiaušinių;
  • 175g philadelphia sūrio (naudojau nuriebintą);
  • 150g juodojo šokolado;
  • 1v.š. miltų.

Šviesiai šokoladinei masei:

  • 2 kiaušinių;
  • 175g philadelphia sūrio;
  • 150g baltojo šokolado;
  • 1v.š. miltų.

Pirmiausiai sutrupiname sausainius, sudedame minkštą sviestą ir sumalame iki vientisos masės. Viską suverčiame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Paviršių išlyginame, rankomis paslegiame ir pastatome į šaldytuvą.

Abi rūšis šokolado ištirpiname atskiruose dubenėliuose, ant karštų garų.

Į kiekvieną šokoladinę masę sudedame po 175g philadelphia sūrio, po šaukštą miltų ir įmušame po du kiaušinių trynius. Išsukame iki vientisumo.

Kiaušinių baltymus standžiai išplakame su žiupsneliu druskos, padaliname juos pusiau. Vieną pusę įmaišome į tamsią šokoladinę masę, kitą - į šviesią šokoladinę masę.

Ištraukiame atvėsusį pyrago pagrindą. Ant viršaus sluoksniuojame abu sūrio ir šokolado mišinius.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, kepame apie 35-40 minučių. Plokštainį atvėsiname išjungtoje, pravertoje orkaitėje, vėliau pastatome į šaldytuvą. Prapjauname kitą dieną, arba po kelių valandų.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus