Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Nekepti sausainiai

2014-05-26

foto

Viena Postcrossing narė iš Kalifornijos man atsiuntė šį receptą. Rašė, jog tai mėgstamiausias saldumynas, kurį ji gamina. Ilgai nedelsiau ir receptą išmėginau. Sakyčiau, kad šis saldėsis man labiau priminė šokoladinius saldainius su riešutų sviestu, o ne sausainius. Vienas dalykas, kurį pakeisčiau, tai vietoj kakavos miltelių, dėčiau 100g tirpinto juodojo šokolado. Manau, kad masė būtų daug tvirtesnė, ne tokia trapi. Tada ir cukraus reikėtų naudoti mažiau, kad nebūtų per saldu. O šiaip tai… visai gardus, greitai pagaminamas desertas. Jaučiu, jog labai patiktų mažiesiems smaližiams.

foto

Reikės:

  • 1/2 puodelio kambario temperatūros sviesto;
  • 2 puodelių cukraus;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 4v.š. kakavos miltelių;
  • 1/2 puodelio kreminio žemės riešutų sviesto;
  • 2a.š. vanilės ekstrakto;
  • 3 ir 1/2 puodelio avižinių dribsnių.

Sviestą, cukrų, pieną, kalavą ir avižas sudedame į puodą bei maišydami viską užverdame. Vos tik masė pradeda burbuliuoti, puodą nukeliame nuo kaitros ir įmaišome riešutų sviestą bei vanilę.

Ant skardelės, išklotos vaškuotu kepimo popieriumi, šaukštu dėliojame norimo dydžio sausainius ir padedame į šaldytuvą sustingti.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus