Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tradicinis Šiaurės Anglijos pyragas

2015-03-16

Photo

Prieš beveik dešimtmetį, mano būsima, o dabar jau dabartinė anyta, man atspaudsdino daugybę receptų. Ji mėgo gaminti, tačiau tuo metu neturėjo orkaitės. Žinodama mano pomėgį kepti, savo atrinktais receptais pasidalino. Nesu tikra iš kur jie visi, gal iš kokių forumų… Aš juos atidėjau, bet taip ir nemėginau. Iki šiol.

Neseniai iš savo tėvų namų susirinkau ten užsilikusius daiktus, mielus atsiminimus. Tarp albumų ir mokyklinių sąsiuvinių, radau ir anytos atspausdintus lapus. Perverčiau ir nusprendžiau imtis darbo. Pirmas sąraše buvo Klasikinis Šiaurės Anglijos pyragas. Pavadinimas skambus. Aš jį paprasčiau pervadinčiau į meduolį su avižiniais dribsniais.

Pyragas drėgnas, aromatingas, lipnus. Jei tokius mėgstate, būtinai išbandykit.

Vienas puodelis 236ml

Reikės:

  • 2 puodelių miltų;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 2a.š. malto imbiero;
  • 0,5 puodelio cukraus;
  • 1 puodelio medaus;
  • 1 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1 puodelio pieno;
  • 50g sviesto.

Avižinius dribsnius užpilame pienu ir paliekame pusvalandžiui.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, imbieru ir cukrumi.

Sviestą ištirpiname kartu su medumi. Po truputį įmaišome miltus. Sudedame išmirkytas avižas ir viską gerai suplakame.

Tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo formą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 minučių.

Užbėgsiu įvykiams už akių ir pasakysiu, kad kiaušinių čia tikrai nedėjau, recepte nebuvo.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus