Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Avižinė košė su obuoliais

2014-03-28

niamniamniam

Kaip Mi ir Do pavadino, tai avižinė košė - ‘obuolių pyragas’. Obuolinis pagardas tiesiog nuostabus. Mes suvalgėme kaip gardžiausią desertą.

niamniamniam

Košei reikės:

  • 1,5 puodelio avižinių dribsnių;
  • 3 puodelių vandens;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Ko nors košei pasaldinti, pvz cukraus, medaus;
  • 3v.š. linų sėmenų.

Obuolių pagardui reikės:

  • 3 obuolių;
  • 3a.š. cukraus;
  • 3v.š. smulkintų riešutų;
  • 1/3 citrinos sulčių;
  • 1v.š. kokosų sviesto, arba aliejaus;
  • Žiupsnelio malto cinamono.

Avižinius dribsnius sumaišome su druska, sėmenim ir saldikliu. Užpilame vandeniu ir užverdame. Kaitiname, kol gausime vientisą lipnią košę.

Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Apibarstome cukrumi ir cinamonu, apliejame citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitiname sviestą, arba aliejų ir suberiame obuolių mišinį. Kepame kelias minutes, kol obuoliai ima minkštėti. Įmaišome riešutus ir dar kelias minutes viską pakepame, iki gausime norimo minkštumo pagardą. Valgome su šilta koše.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus