Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Keksas su razinomis

2013-11-05

keksas

Būdama maža nemėgdavau šių keksų ir stengdavausi išrinkti kuo daugiau razinų, o dabar priešingai - labai mėgstu atsipjauti storą riekę ir valgyti prie puodelio kavos. Tokį keksą iki šiol pirkdavau parduotuvėse, o vakar kepiau pirmą kartą gyvenime, todėl labai džiaugiuosi, jog pavyko, net pati nesitikėjau, kad gausis toks skanus. Tikrai kepsiu dar ne kartą.

Kepimo formą būtinai išklokite sviestiniu popieriumi. Aš tik lengvai pamiltavau, todėl pyragą buvo gana sunku iškrapštyti :) Nepatariu kekso ragauti dar šilto, bus sunku sustoti valgyti.

Reikės:

  • 200g minkšto sviesto;
  • 200g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 130g maltų migdolų;
  • 290g miltų;
  • 120g razinų;
  • 50g krakmolo;
  • 1 nugriebto šaukšto kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1a.š. malto muskato.

Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į dubenį dedame sviestą, cukrų, vanilę, įmušame kiaušinių trynius ir išplakame viską iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Miltus suaišome su kepimo milteliais, krakmolu, muskatu ir nusausintomis išbrinkusiomis razinomis. Miltų mišinį išsukame su sviestine mase. Į tirštą tešlą įmaišome standžius baltymus ir supilame į kepimo formą.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame maždaug valandą.

keksas

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus