Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bandelės su Pesto ir Parmezanu

2013-08-22

bandeles

Šį rytą ateinu su savo pusrytinėmis bandelėmis, kvapniomis kvapniomis! Jos pradėjo mane stebinti dar begaminant. Iš pradžių tešla pasirodė lipnoka, o vėliau, pakildinta, labai maloniai kočiojosi be jokių papilldomų miltų, todėl bandelės gavosi purios ir minkštutės. Planavau jas patiekti su lėkštele karšto rūkymo kumpio, tačiau paragavusi supratau, kad trūksta tik puodelio kavos.

Jei neturite metalinės keksiukų formos, tai nieko tokio, gražiai išdėliokite savo bandeles skardoje, gausis plokštesnės, bet neabejoju - gardžios.

bandeles

Reikės:

  • 110ml šilto pieno;
  • 110ml šilto vandens;
  • 110ml lydyto sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 2v.š. cukraus;
  • 1a.š. druskos;
  • 900ml rupesnių miltų (o aš naudojau 550 tipo);
  • 2,5v.š. sausų mielių miltelių;
  • 120ml tradicinio žalio Pesto padažo;
  • 100g tarkuoto Parmezano sūrio.

Miltus sumaišome su mielėmis ir druska. Vandenį supilame kartu su pienu, sviestu, cukrumi, kiaušiniu ir lengvai paplakame. Į skystąją masę suberiame miltus ir užminkome kiek lipnią tešlą (minkome apie 10 minučių), įdedame į švarų dubenį ir apdengiame maistine plėvele. Kildiname, kol padvigubės, tada iškočiojame nemažą stačiakampį. Aptepame Pesto padažu ir apibarstome sūriu, susukame pailgą vyniotinį ir aštriu peiliu padaliname į 12 dalių. Kiekvieną dalį įstatome į metalinę keksiuko formelę (jei reikia, patepame sviestu), apdengiame švariu rankšluosčiu ir dar apie pusvalandį kildiname. Tada pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame, kol tolygiai gražiai paruduos.

Skanaus!

Gabrielė

Gaminau pagal savorysweetlife

comments powered by Disqus