Šokoladiniai keksiukai su Rududu
Keksiukai gavosi labai šaunūs ir minkštučiai. Saldūs, bet ne per saldūs. Žinot, pamaniau, jog turi vieną minusą… Reikėjo man pridėti daugiau Rududu. Sunaudojau pusę skardinėlės, o reikėjo sudėti visą jos turinį. Man atrodo, kad čia toks žieminis, šiek tiek ‘sunkesnis’ kepinys, bet smaližiams toks sezoniškumas turėtų būti nė motais :)))
Reikės:
- 90g sviesto;
- 90g juodojo šokolado;
- 1a.š. druskos;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- 1v.š. kakavos miltelių;
- 250g miltų;
- 100g cukraus;
- 1 didelio kiaušinio;
- 236ml natūralaus skonio jogurto;
- Skardinės, arba pagal skonį, Rududu.
Sviestą ištirpiname kartu su šokoladu. Pravėsiname ir įplakame druską, kiaušinį, cukrų ir kakavą. Įmaišome jogurtą, miltus, kepimo miltelius. Šokoladinę tešlą sluoksniuojame popierinėse formelėse, kartu su Rududu. Šaukštas tešlos, Rududu, šaukštas tešlos ir vėl Rududu.
Formą, su paruoštais kepti keksiukais, pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie pusvalandį. Prieš ragaujant, paliekame bent šiek tiek atvėsti.
Skanaus, Gabrielė.