Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Rusiškas Tiramisu

2014-05-14

foto

Kai pasakiau vyrui, jog gaminsiu rusišką tiramisu, jis manęs paklausė ar pilsiu į vidų daug degtinės! :)) Degtinės nepyliau, o pavadinimą sugalvojo Natasha, kurios receptu ir naudojausi. Nieko išskirtinai rusiško aš čia nepastebėjau, bet tebunie. Biskvitą kepiau pagal saviškį receptą, nes pirmasis variantas, kuris nurodytas pas Natashą, man neišėjo. Gavosi labai labai saldi kiaušinienė. Gal mano kiaušiniai buvo per dideli, gal blogai viską suplakiau, nežinau. Mano, šiek tiek pakeistas variantas, gavosi puikus.

Kepinys labai minkštas, purus, drėgnas. Toks tikras tortas. Sakyčiau, kad čia dominuoja grietinėlė. Tikrąjį tiramisu, su damų piršteliais, šis variantas primena tik truputį, bet jei reikėtų rinktis, vistik norėčiau šio torčiuko. Beje, pagaminti gana lengva, nereikia ilgai vargti nei su biskvitu (sluoksniai tik du), nei su kremu (kremas tik vienas). Jis tikrai greitai paruošiamas.

foto

Biskvitui reikės:

  • 4 didelių kiaušinių (pirkau L dydžio);
  • 0,5 puodelio cukraus (1 puodelis - 236ml);
  • 1 puodelio miltų;
  • 2v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 1a.š. kepimo miltelių.

Biskvito sulaistymui:

  • 1 puodelio stiprios juodos kavos;
  • 2v.š. cukraus;
  • 3v.š. brendžio.

Torto kremui:

  • 420g grietinėlės plakimui;
  • 250g maskarponės;
  • 0,5 puodelio cukraus.

  • Kakavos miltelių.

Pirmiausiai pasiruošiame biskvitą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. 24cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padvigubėja, sudedame miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir viską išmaišome. Gautą masę sukrečiame į tortinę ir kepame, kol į vidurį įsmeigtas medinis krapštukas neapsivelia tešla. Biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.

Juodoje kavoje ištirpiname cukrų, ją atvėsiname ir įmaišome brendį. Sulaistome biskvitus.

Grietinėlę plakame, kol suputoja, suberiame cukrų ir toliau plakame iki standumo. Maskarponę atšildome iki kambario temperatūros ir po truputį įsukame plaktą grietinėlę. Gautu kremu pertepame sulaistytus torto lakštus, aptepame torto šonus. Užbarstome kakavos.

foto

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus