Keksiukai su mėlynėmis
Vyras iš vietinio kioskelio parnešė visą litrą šviežių mėlynių. Aš nebūčiau aš, jei ko nors neiškepčiau, tuoj pat susiradau receptą ir bėgau į virtuvę. Kadangi uogų, šiuo metu, surasti sunku nebus, siūlau ir Jums pasiraitoti rankoves bei kibti į darbą. Keksiukai drėgni, su traškių trupinukų viršūnėlėmis. Žinoma, kupini mėlynių :)
Reikės:
- 2 puodelių miltų (puodelis - 236ml);
- 1/2 puodelio cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 puodelio raugintų pasukų;
- 1/4 puodelio aliejaus;
- 1/2a.š. vanilės pastos;
- 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 puodelio mėlynių.
Trupiniams:
- 1/2 puodelio miltų;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 1/4 puodelio sviesto.
Kiaušinius, pasukas, aliejų, cukrų ir vanilę paplakame rankiniu plakikliu, arba šakute. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, maišome, kol neliks jokių gumuliukų. Atsargiai įmaišome uogas. Tešlą paskirstome į kepimo formeles.
Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir sviestą sudedame į vieną dubenėlį ir viską pirštais sutriname iki smulkių trupinukų. Apibarstome kiekvieną, paruoštą kepti keksiuką.
Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie pusvalandį.
Naudojausi šiuo receptu
Skanaus, Gabrielė.