Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Keksiukai su mėlynėmis

2014-07-03

foto

Vyras iš vietinio kioskelio parnešė visą litrą šviežių mėlynių. Aš nebūčiau aš, jei ko nors neiškepčiau, tuoj pat susiradau receptą ir bėgau į virtuvę. Kadangi uogų, šiuo metu, surasti sunku nebus, siūlau ir Jums pasiraitoti rankoves bei kibti į darbą. Keksiukai drėgni, su traškių trupinukų viršūnėlėmis. Žinoma, kupini mėlynių :)

foto

Reikės:

  • 2 puodelių miltų (puodelis - 236ml);
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 puodelio raugintų pasukų;
  • 1/4 puodelio aliejaus;
  • 1/2a.š. vanilės pastos;
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 puodelio mėlynių.

Trupiniams:

  • 1/2 puodelio miltų;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1/4 puodelio sviesto.

foto

Kiaušinius, pasukas, aliejų, cukrų ir vanilę paplakame rankiniu plakikliu, arba šakute. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, maišome, kol neliks jokių gumuliukų. Atsargiai įmaišome uogas. Tešlą paskirstome į kepimo formeles.

Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir sviestą sudedame į vieną dubenėlį ir viską pirštais sutriname iki smulkių trupinukų. Apibarstome kiekvieną, paruoštą kepti keksiuką.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie pusvalandį.

Naudojausi šiuo receptu

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus