Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bananinis blondinas

2016-07-01

bananinispyragas

Tiems, kas labiau mėgsta baltąjį, o ne tamsų šokoladą. Ne braunis, o blondinas. :) Pagardintas bananais. Nors reikia pripažinti, kad būtent jie čia ir dominuoja.

Pyragas drėgnas, saldus, šiek tiek klampokas. Nesaldinta juoda kava man čia labai tiko.

Nepatingėkit užtepti maskarponės ir pabarstyti kepintais riešutais - tebunie pilnatvė!

bananinispyragas

MANO PUODELIS = 236ML

Reikės:

  • 110g sviesto;
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 puodelio miltų;
  • 100g baltojo šokolado;
  • 1,5 banano;
  • 200g maskarponės;
  • Kelių šaukštų cukraus pudros;
  • Saujelės kepintų graikinių riešutų.

Šokoladą ištirpiname dubenėlyje ant karštų garų.

Kambario temperatūros sviestą suplakame su ruduoju cukrumi ir ištirpintu šokoladu. Dedame druską, vanilę, kiaušinį, vėl gerai suplakame. Įmaišome miltus ir šakute trintus bananus.

Tešlą supilame į nedidelę skardelę išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol į vidurį įsmeigtas medinis krapštukas nebeapsivelia tešla.

Iškepusį pyragą paliekame pilnai atvėsti.

Maskarponę išsukame su keliais šaukštais cukraus pudros ir tolygiai paskirstome ant atvėsusio pyrago. Užbarstome saujelę smulkintų keptų riešutų.

Graikinius riešutus pasmulkiname ir lengvai apkepame sausoje, gerai įkaitintoje, keptuvėje. Ant maskarponės barstome, kai atvėsta.

Su meile, Gabrielė

Recepto idėja gimė čia

comments powered by Disqus