Šokoladinis pyragas su bananine varške
Drėgnas ir greitai paruošiamas pyragas. Puikus šokolado ir varškės derinys :)
Šokoladiniam sluoksniui reikės:
- 200g kokybiško juodojo šokolado;
- 170g sviesto;
- 5v.š. miltų;
- 3v.š. kakavos miltelių;
- 3 kiaušinių;
- Žiupsnelio druskos;
- 4v.š. cukraus;
- 0,5a.š. kepimo miltelių.
Bananinės varškės sluoksniui reikės:
- 250g varškės;
- 2,5 banano;
- 2 kiaušinių;
- 2v.š. cukraus;
- Vanilės ekstrakto.
Šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje ir leidžiame atvėsti. Kiaušinius plakame su cukrumi apie penkias minutes. Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais. Į šokolado masę įplakame kiaušinius ir sausą mišinį. Gautą tešlą, paliekant vieną kitą tarpa, paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardelėje.
Visus produktus, skirtus bananinei varškei, sudedame į gilų indą ir maisto smulkintuvu sumalame iki vientisos masės. Bananinį sluoksnį paskirstome ant šokoladinės tešlos ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių. Kepame apie 35 minutes, o prieš ragaujant, per naktį palaikome šaldytuve.
Skanaus!
Gabrielė