Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Beveik šokoladiniai keksiukai

2014-12-07

foto

Keksiukai turėjo gautis dvispalviai, su kavos skonio viršūnėle, tačiau nors į tešlą jos dėjau visai nemažai - vistiek pyragaičiuose dominavo šokoladas. Į šviesią tešlą įmaišiau 50g pieniško šokolado milka, kuris tooobulai tirpo burnoje. Sugalvojau keksiukus papuošti pekano riešutais, kurie galutiniame rezultate taip pat turėjo įtakos geram skoniui. Keksiukai gavosi purūs ir drėgni. Kas ragavo, visi išgyrė. Vienam draugui jie priminė Tinginį, bet… nežinau, man visai į jį nebuvo panašu. :))

Keksiukai kepdami stipriai kyla, tešla plečiasi. Jei nenorite, kad prabėgtų pro popierėlių kraštus, neužpildykite formelių iki pat viršaus.

foto

Reikės:

  • 150g minkšto sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 150g miltų;
  • 50g pieniško šokolado;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 50ml pieno;
  • 1v.š. tirpios kavos granulių;
  • 0,5v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
  • Šaukšto karšto vandens;
  • Riešutų papuošimui.

Sviestą išsukam su cukrum, vanile ir druska. Po vieną įplakam kiaušinius. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir pieną. Trečdalį tešlos atidedame. Kavos granules sumaišome su kakavos milteliais ir karštu vandeniu, gautą masę įplakame į atidėtą trečdalį tešlos. Šokoladą susmulkiname nedideliais kubeliais ir įmaišome į šviesią tešlą.

Skardoje išdėliojame keksiukų formeles, jose paskirstome šviesią tešlą, ant viršaus dedame po šaukštelį tamsios. Lengvai įspaudžiame po riešutą.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, apie pusvalandį.

Skanaus, Gabrielė.

Naudojausi gamyklėlės receptu.

comments powered by Disqus