Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Pyragas su obuolių rožytėmis

2013-08-11

Sample title

Aš labai myliu rudenį. Vasara man visada per ilga. Jau rugpjūčio pradžioje planuoju ką gaminsiu iš morkų, moliūgų, obuolių, kaip namai kvepės kava ir cinamonu. O kai greitai pradės temti, namuose jaukiai plazdės aromatinės žvakės ir kojas puoš šiltos pūkuotos kojinės. Tada aš pradėsiu laukti Kalėdų. Beprotė, pagalvojote? :) Gal…

Sample title

Šio pyrago receptą buvau atsidėjusi rugsėjui, tačiau paskutiniu metu išsisaugojau tokį obuolinių kepinių sąrašą, kad suskubau gaminti, kitaip ir iki naujų metų galiu visko nespėti. Pyragas man labai gražus ir rudeninis, primena spalvotus, krentančius nuo medžių lapus. Tikiu, kad kruopštesnei šeimininkei gautųsi tiesiog tobulos išvaizdos. Pati gal tik apelsino žievelės antrą kartą nedėčiau, geriau daugiau vanilės.

Sample title

Pyrago pagrindui reikės:

  • 22-24cm skersmens negilios kepimo formos;
  • 115g kambario temperatūros sviesto;
  • 60g cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1a.š. tarkuotos apelsino žievelės (antrą kartą nebedėčiau);
  • 100g maltų migdolų;
  • 180g miltų.

Pyrago įdarui reikės:

  • 300ml pieno;
  • 100ml obuolių sidro;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 1a.š. vanilės akstrakto;
  • 1a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
  • 6v.š. cukraus;
  • 4v.š. miltų;
  • 3-4 didesnių spalvotų obuolių;
  • 2 šaukštų abrikosų džemo.

Pyrago pagrindui miltus sumaišome su maltais migdolais. Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra, vanile ir apelsino žievele. Įplakame kiaušinį, suberiame miltų mišinį. Išminkome minkštutę tešlą ir pastatome į šaldytuvą maždaug valandai. Atvėsusią tešlą iškočiojame į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma. Įklojame į skardą, suformuojame pakeltus kraštelius, dugną subadome šakute ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame 5-8 minutes ir leidžiame atvėsti.

Paruošiame pyrago įdarą. Miltus sumaišome su cukrumi ir citrinos žievele. Ant viršaus užpilame vanilės, šlakelį pieno ir įmušame trynius. Viską išmaišome ik vientisos klampios masės. Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilame likusį pieną ir sidrą. Gautą skystą masę supilame ant pyrago pagrindo.

Obuolius pjaustome plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuojame, dėliojame, sukame rožytes. Kiekvieną žiedą papuošiame šaukšteliu abrikosų džemo.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustome tik pravėsusį.

Skanaus!

Įkvėpimo šaltinis Kalejdoskop Renaty

Gabrielė

comments powered by Disqus