Šokoladiniai keksiukai su cukinija
Minkšti, skanūs, rudeniniai… Puikiai tiks žvarbiam ir apniukusiam orui, prie puodelio arbatos. Tikrai verti išsikepti. :)
Reikės:
- 3/4 puodelio miltų;
- 1/4 puodelio kakavos miltelių;
- 1/2 a.š. sodos;
- 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 1 puodelio smulkiai sutarkuotos, šiek tiek nusunktos (jei reikia) cukinijos;
- 1 didelio kiaušinio;
- 1/2 puodelio graikiško jogurto;
- 1/2 puodelio cukraus;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 100g juodojo šokolado.
Miltus sumaišome su kakavos milteliais, druska, soda, kepimo milteliais ir tarkuota cukinija.
Atskirame dubenyje suplakame kiaušinį, graikišką jogurtą, vanilės ekstraktą ir cukrų.
Abi mases sumaišome tarpusavyje, į gautą tešlą įsukame nedideliais gabaliukais sukapotą juodąjį šokoladą.
Tešlą paskirstome į keksiukų skardoje išdėliotas keksiukų formeles.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20-25 minutes, priklausomai nuo keksiukų formelių dydžio. Atsargumo dėlei, patikrinam viduriuką mediniu krapštuku.
Skanaus, Gabrielė