Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Aguonų duonelė su džemo įdaru

2015-08-17

aguonupyragas

Pakelkit ranką tie, kurie mėgsta kepinius su aguonomis. Ir tie, kurie mėgsta drėgnus pyragus.

Tai va, jei pakėlėte ranką (arba abi), galit bėgti į virtuvę ir drąsiai gaminti šią duonelę/keksą/pyragą. Man jis labai patiko.

aguonupyragas

Reikės:

  • 1/4 puodelio (puodelis 236ml) kambario temperatūros sviesto;
  • 3/4 puodelio cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • Nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 3/4 puodelio grietinės;
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2v.š. aguonų;
  • 1/3 puodelio mėgstamo džemo.

Sviestą išsukame su cukrumi, druska ir vanile. Įplakame kiaušinį, kiaušinio baltymą, citrinos žieveles ir aguonas. Įmaišome miltus, kepimo miltelius, grietinę paeiliui.

Į paruoštą duonelės kepimo formą supilame pusę tešlos, per vidurį, išilgai, paskirstome džemą. Užklojame likusia tešla.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie 45-50 minučių.

Skanaus, Gabrielė

Gamindama žiūrėjau į šį receptą.

comments powered by Disqus