Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Pyragėliai su bruknėmis

2017-11-01

pyrageliaisubruknemis

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

pyrageliaisubruknemis

Tešlai reikės:

  • 350g miltų;
  • 1v.š. cukraus;
  • 1/2a.š. druskos;
  • 220g šalto sviesto;
  • 1/4 puodelio ledinio vandens;
  • Pieno tešlos krašteliams patepti;
  • Vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti.

Įdarui:

  • 300g bruknių;
  • 1/2a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 5v.š. cukraus.

Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

Įdarui tiesiog sumaišome visus ingredientus tarpusavyje.

Atšalusią tešlą iškočiojame į plonus mažus skrituliukus ir perkeliame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į kiekvieno skrituliuko vidurį dedame po šaukštą įdaro ir į vidų užlankstome tešlos kraštus.

Šauname pyragėlius į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepame apie 15 minučių.

Skanaus, Gabrielė

Šiek tiek naudojausi šiuo receptu.

comments powered by Disqus