Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Sūrio lazdelės

2013-08-29

lazdeles

Išties, tai čia įprasti trapūs sausainiai su sūriu ir druska. Pamenu, tokius pirkdavo mano mama, kai laukdavo svečių. Būdavo vienas iš variantų, kuriuos ji patiekdavo vyrams prie alaus. O aš mikliai sukdavausi aplink tą alaus stalą, nes man jie puikiai tikdavo su arbata. Ir būdavo visai nesvarbu, kad jie nesaldūs - svarbu, kad sausainiai.

Aš supjausčiau tešlą ilgesnėmis lazdelėmis, kad rečiau reikėtų tiesti rankas į sausainių krepšelį :)

lazdeles

Reikės:

  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 50ml alyvuogių aliejaus;
  • 50ml kambario temperatūros pieno;
  • 30g šviežių mielių;
  • 50g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 3 puodelių miltų (puodelis 236ml);
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • kiaušinio tešlai patepti, saujelės sūrio ir druskos apibarstyti.

Sviestą išsukame su aliejumi ir kiaušiniu. Mieles ištirpiname užpylus pieną ir cukrų, įmaišome į sviesto masę. Ant viršaus suberiame druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį. Užmaišome tešlą, palengva suberiame likusius miltus ir suminkome vientisą tešlos rutulį. Apdengiame maistine plėvele ir laikome šiltai, kol padvigubės.

Tešlą padaliname į dvi lygias dalis, iškočiojame du (maždaug 5mm storio) kvadratus, aptepame paplaktu kiaušiniu bei apibarstome druska ir sūriu. Paruoštus lakštus supjaustome pailgomis juostelėmis ir atsargiai perkeliame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 10 minučių, kol lazdelės gražiai apskrus.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus