Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortas Ferrero Rocher

2013-12-21

tortas

Praeitais metais kepiau šį tortą Kalėdoms. Būtų jis buvęs puikus, jei ne keli dalykėliai. Kremas man pasirodė riebokas ir vafliukų norėjosi šiek tiek daugiau… Žodžiu, šiais metais nusprendžiau receptą gerokai pakoreguoti pagal save. Dabar jau pats tas! Kepinys tikrai neeilinis, puikiai papuoštų šventinį stalą.

Aš kepiau 26cm skersmens tortinėje, tortas gavosi nemažas.

Biskvitams reikės:

  • 7 didelių kiaušinių;
  • 1/2 puodelio cukraus (puodelis 236ml);
  • 3v.š. miltų;
  • 2v.š. kakavos;
  • 2 puodelių maltų lazdyno riešutų
  • 2a.š. kepimo miltelių.

Kremui reikės:

  • 500g maskarponės;
  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 260g riešutų skonio perteptų vafliukų;
  • 1 puodelio nutellos;
  • 100g pieniško šokolado.

Dekoracijai:

  • kepintų smulkintų lazdyno riešutų;
  • saldainių ferrero rocher.

Pasiruošiame biskvitus. Kiaušinius, elektriniu plakikliu, sumaišome su cukrumi. Suberiame maltus riešutus, miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišome. Tešlą padaliname į tris lygias dalis ir po vieną kepame biskvitus. (aš kepiau 180 laipsnių orkaitėje, vienas biskvitas kepė apie 10-15 minučių). Iškepus, paliekame atvėsti.

Kremui šokoladą ištirpiname ant karštų garų, kai atvės, įsukame minkštą sviestą ir maskarponę. Po truputį įsukame nutellą ir laužytus vafliukus.

Surenkame tortą. Šonus aplipdome kepintais riešutukais, viršų apdėliojame saldaniais.

Skanaus!

Biskvito receptą nukniaukiaučia

Gabrielė

comments powered by Disqus