Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Zefyriniai pusryčių batonėliai

2015-09-28

zefyriniaibatoneliai

Penktadienį sugalvojau prasikuopti savo virtuvės spinteles ir sunaudoti produktus, kurie jose užsibuvo per ilgai. Radau du pradarytus ir užsuktus pakelius zefyriukų kepimui. Jau anksčiau esu mačiusi receptų, kuriuose tokie zefyrai įkepti į pyragus, arba ištirpinti ir sulipinti su įvairiais gardžiais priedais, pavyzdžiui - pusryčių dribsniais. Tokių dribsnių pas mane visada yra, tad kibau į darbą. Tiesa, visko tiksliai nesusvėriau, drėbtelėjau ‘iš akies’, bet proporcijas, bent apytiksliai, galiu pasakyti. Tokį desertą sugadinti būtų sunku.

Nemeluoju, pati nesitikėjau, kad bus taip skanu. Pagaminau ir pasižadėjau šitas kalorijas sau uždrausti :), bet nesusilaikiau, apvalgiau visus. Derinukas super, ypač čia patiko kokoso drožlės.

zefyriniaibatoneliai

Reikės:

  • 2 puodelių Nesquik dribsnių;
  • 2,5 puodelių pūstų ryžių be cukraus;
  • 1 puodelio kokoso drožlių;
  • 3 puodelių zefyriukų kepimui;
  • Apie 80g sviesto.

Nesquik, pūstus ryžius ir kokoso drožles sumaišome dideliame dubenyje.

Zefyriukus ir sviestą sudedame į atskirą dubenį ir pastatome jį virš karštų garų. Kartkartėmis pamaišome ir laukiame, kol viskas ištirps.

Ištirpusią, minkštutę zefyrų masę suverčiame ant sauso mišinio ir gerai sumaišome (aš suminkiau rankomis). Viską sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą skardelę, rankomis išlyginame ir šiek tiek paslegiame paviršių. Pastatome į šaldytuvą sustingti, vėliau supjaustome nedideliais gabalėliais.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus