Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Tortas 'Trys šokoladai'

2014-09-27

foto

Laaaabai laabai saldus ir sotus. Patarčiau gaminti visiems užkietėjusiams smaližiams ir šokolado mylėtojams. Geriausia dalis ta, kad tortą galima lengvai užšaldyti ir kameroje laikyti kelis mėnesius. Aš tiesiog susukau i foliją po vieną gabalėlį, o kai norėdavau pasmaližiauti, ištraukdavau, atitirpindavau ir valgydavau prie kavos :)

Torto pagrindui reikės:

  • 250g šokoladinių sausainių;
  • 115g kambario temperatūros sviesto.

Juodo šokolado musui:

  • 200g juodo šokolado;
  • 50g sviesto;
  • 200ml grietinėlės plakimui;
  • 8g želatinos miltelių.

Pieniško šokolado musui:

  • 200g pieniško šokolado;
  • 50g sviesto;
  • 200ml grietinėlės plakimui;
  • 8g želatinos miltelių.

Baltojo šokolado musui:

  • 200g baltojo šokolado;
  • 50g sviesto;
  • 200ml grietinėlės plakimui;
  • 8g želatinos miltelių.

Pasiruošiame nedidelę tortinę nuimamais kraštais. Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus trupinukus suberiame į tortinę ir pirštais suslegiame torto pagrindą. Pastatome į šaldytuvą.

Visą želatiną, skirtą šokolado musams, užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų ir paliekame išbrinkti.

Visą grietinėlę standžiai suplakame ir pastatome į šaldytuvą.

Juodą šokoladą sulaužome skiltelėmis, dedame į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos. Maišant, ant nedidelės kaitros, viską tirpiname iki vientisos masės. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir įmaišome trečdalį grietinėlės. Gautą musą supilame ant sausainių pagrindo ir išlyginame paviršių. Pastatome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Pienišką šokoladą sulaužome skiltelėmis, dedame į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos. Maišant, ant nedidelės kaitros, viską tirpiname iki vientisos masės. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir įmaišome trečdalį grietinėlės. Gautą musą supilame ant sutvirtėjusio juodojo šokolado muso ir išlyginame paviršių. Pastatome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Baltąjį šokoladą sulaužome skiltelėmis, dedame į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos. Maišant, ant nedidelės kaitros, viską tirpiname iki vientisos masės. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir įmaišome trečdalį grietinėlės. Gautą musą supilame ant sutvirtėjusio pieniško šokolado muso ir išlyginame paviršių. Pastatome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Skanaus, Gabrielė.

naudojausi receptu

Follow my blog with Bloglovin

comments powered by Disqus