Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Plonasluoksnis Medutis

2013-07-03

Sample title

Kodėl kepiau Vos prieš kelias dienas pažįstama manęs pasiteiravo, gal žinau kokį skanų tortą. Nė nesumirksėjusi pasiūliau kepti plonasluoksnį medaus tortą, kurį rekomenduoju visiems, visada… o ir pati kepu visomis progomis. Ko gero tai dažniausiai mano naudojamas receptas, už kurį dėkoju Neringai. Viskas gaunasi tiesiog idealiai. Pasižiūrėjusi Neringos nuotraukas pati degiau noru vėl šio stebuklo paskanauti ir jau kitą dieną kibau į darbą!

Iš nurodyto produktų kiekio išeina vos 16cm skersmens, tačiau gana aukštas tortukas. Jei norite didesnio skersmens, tešlą dalinkite į 6, o ne 12 dalių, arba ingridientų kiekį padvigubinkite.

Sample title

Skonis Nuostabus. Tikras mano vaikystės prisiminimų Medutis. Tiesiog tirpsta burnoje. Kiek kartų kepiau, niekada nenorėjau nieko recepte pakeisti.

Pensininkas ar Medutis Pamatęs maniškio torto nuotraukas, draugas paklausė, ar tai ne Pensininkas. ‘What?!’ pagalvojau ir staigiai pagooglinau kas tai per dalykas. O pasirodo, jog vienas ir tas pats tortas - su medaus lakštais ir švelniai citrininiu kremu. Va užtat ir galvoju, kuris pavadinimas yra tas tikrasis ir kas tokį skanų tortą galėjo išlydėti į pensiją?

Sample title

Lakštams reikės: * 50g sviesto; * 3v.š. medaus; * 100ml cukraus; * 50ml pieno; * 1 paplakto kiaušinio; * 1a.š. kepimo miltelių; * 600ml miltų (maždaug 3 puodelių); * žiupsnelio druskos.

Kremui reikės: * 150ml riebios grietinės; * 400ml riebios grietinėlės plakimui; * 3v.š. cukraus pudros; * 1v.š. vanilinio cukraus; * 0,5 pakelio greitai paruošiamos citrininės želė.

Sviestą viename inde ištirpiname su medumi, cukrumi ir pienu. Paliekame pravėsti. Įmaišome paplaktą kiaušinį, druską bei kepimo miltelius. Po truputį suberiame miltus. Išminkome minkštą ir elastingą tešlos rutulį, apdengiame švariu rankšluostėliu ir 15 minučių paliekame pastovėti šiltai. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių. Kiekvieną iškočiojame į apvalų, maždaug lietinio blyno plonumo, lakštą (šiek tiek didesnį, nei 16cm skersmens) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol ima ruduoti ir lygiai apipjaustome dar karšto skritulio kraštus. Nupjautus kraštelius atsidedame trupiniams.

Želė miltelius užpilame verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų ir maišome iki vientisos masės, kol ištirpsta, paliekame pravėsti (jei ruošiant kremą želė pradeda stingti, kelias sekundes pašildome mikrobangėje, kad išsileistų). Šaltą grietinėlę plakame, kol suputoja, tada suberiame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir toliau plakame iki standumo. Įmaišome kambario temperatūros grietinę ir skystą želė. Kremą kelioms minutėms pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų. Sutepame tortą. Papuošiame tuo pačiu kremu ir nupjautų medaus lakštų trupinukais. Ragaujame kitą dieną.

Tortas, regis, nesensta, kasdien darosi vis gardesnis :)

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus