Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Panna Cotta su spanguolėmis

2017-11-02

pannacotta

Šaldytuve turėjau spanguolių ir grietinėlės. Galvoju, reikia deserto. Nieko įmantraus nesumąsčiau, net nežinau, ar tai galima pavadinti tikra panna cotta. Gal tai paprasčiausiai mano interpretacija. :) Tikiuosi, mestelėjau jums neblogą idėją, ką galima nuveikti su šiomis uogomis. Manau, kad visai šauniai atrodytų ant šventinio stalo.

Ką pakeisčiau, tai kitą kartą, tikriausiai, pertrinčiau spanguoles per sietelį, kad nebūtų skūrelių. Manau, kad skonis taptų kur kas malonesnis gomuriui. Tai atkreipkit dėmesį.

Reikės:

  • 1 puodelio pieno;
  • 1 puodelio riebios grietinėlės;
  • Šlakelio vanilės ekstrakto;
  • 3/4 puodelio cukraus;
  • 1 ir 1/2 šaukštelio smulkios želatinos miltelių + vandens apsemti.

  • 1 ir 1/2 puodelio spanguolių;
  • Cukraus pagal skonį.

Želatiną užpilame kambario temperatūros vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Grietinėlę ir pieną supilame į puodą, suberiame cukrų ir įpilame šlakelį vanilės. Viską, maišant, užkaitiname IKI virimo, bet neleidžiame suburbuliuoti. Nukeliame puodą nuo kaitros, palaukiame 1-2 minutes, sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji visai ištirps. Gautą mišinį supilstome į norimus indelius. Palaukiame, kol atvės, tada statome į šaldytuvą sustingti.

Spanguoles suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir verdame ant vidutinės kaitros iki vientisos tirštos masės. (Kad būtų skaniau, galite pertrinti per sietelį). Kai uogos atvėsta, paskirstome jas ant sustingusios grietinėlės.

Skanaus, Gabrielė

comments powered by Disqus