Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Pyragas 'Zebriukas'

2014-11-03

foto

Internete radau nemažai Zebriuko versijų. Vienur vietoj aliejaus, buvo naudojamas tirpintas sviestas, kitur - vietoj pieno, gazuotas limonadas… Viename recepte reikėjo keturių kiaušinių, kitame net penkių didelių. Aš gaminau iš to, ką turėjau savo šaldytuve, o į tamsią ir šviesią tešlas, savo nuožiūra, įmaišiau prieskonių. Gavosi gana drėgnas, aromatingas ir gardus keksas prie kavos.

1stkl. - 236ml

Reikės

  • 5 didelių kiaušinių;
  • 1 stiklinės riebaus pieno;
  • 1 stiklinės aliejaus;
  • 2 ir 1/2 puodelių miltų,
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 1v.š. kakavos miltelių;
  • 1v.š. tirpios juodos kavos miltelių;
  • 1a.š. cinamono;
  • 1/2a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. vanilės;
  • 1 nuotarkuotos apelsino žievelės.

Kiaušinius, iki purumo, išplakame su cukrumi. Įplakame aliejų. Pakaitomis beriame miltus, kepimo miltelius ir pieną. Užmaišome tešlą ir padaliname ją pusiau.

Į vieną pusę tešlos įplakame kakavos, kavos ir cinamono miltelius. Į kitą pusę įplakame vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę.

26cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Per vidurį pilame du šaukštus šviesios tešlos, ant viršaus - du šaukštus tamsios. Taip susluoksniuojame visą tešlą.

Pašauname pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie valandą.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus