Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Jogurtinis keksas

2014-08-05

foto

Tikrai labai gardus keksas, nemeluoju :) Šilto neragavau, tačiau išimtas iš šaldytuvo, buvo vis dar drėgnas ir purus. Su nedidele citrinos natele. Tokius keksus aš mėgstu valgyti per pusryčius, prie sodrios juodos kavos. Plakta grietinėlė ir uogos šį kepinį padarytų tiesiog karališku.

Reikės:

  • 240g minkšto sviesto;
  • 240g cukraus;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 400g miltų;
  • 240ml natūralaus jogurto;
  • 1 citrinos žievelės (nutarkuotos);
  • 4v.š. citrinos sulčių;
  • Žiupsnelio druskos.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame vanilę, druską, citrinos žievelę ir plakame iki vientisos masės. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Įplakame jogurtą ir likusius miltus.

Tešlą supilame į kepimo formą (jei metalinė - patepame riebalais ir pabarstome miltais) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepame maždaug valandą.

Skanaus, Gabrielė.

recepto šaltinis

comments powered by Disqus