Naminis batonas
Pagaminti labai paprasta, tešla beveik kaip picos pagrindo, tik picai aš nededu mielių. Kepinys minkštutis ir purus, tiesiog pasaka. Spėkit, ar dar pirksiu batoną parduotuvėj?
Reikės:
- 7g sausų mielių miltelių;
- 1,5v.š. cukraus;
- 1 puodelio vandens (puodelis 236ml);
- 9v.š. rapsų arba saulėgrąžų aliejaus;
- 3 puodelių miltų;
- Žiupsnelio druskos.
Mieles sumaišome su cukrumi, tada užpilame vos šiltu vandeniu. Palaukiame apie pusvalandį, kol mielės gražiai suputoja.
Ant viršaus supilame aliejų, suberiame miltus, druską ir užminkome tešlą. Tešla iš pradžių gali pasirodyti lipnoka, bet ignoruojam tai ir iš širdies minkom toliau, kol pasidarys ne tokia lipni. Minkymo procesas turėtų tęstis mažiausiai 15 minučių, tada iškepęs batonas bus minkštas, purus, su daug oro tarpelių.
Išminkytą tešlos rutulį dedame į riebalais pateptą dubenį, apdengiame ir laukiame, kol padvigubės. Tada iškočiojame platų skritulį ir susukame tešlą į ruloną. Rankomis dar paformuojame kraštus, kad būtų panašiau į batoną ir paliekame šiltai pastovėti pusvalandžiui. Kai batonas pakyla, peiliu įstrižai įpjauname kelias linijas, kad kepant nesutrūktų ir nesideformuotų, pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 25 minutes.
Jei tešlą padalinsite į daugiau dalių, gausite puikias bandeles, pavyzdžiui hotdogams, mėsainiams, sumuštiniams… Tokiu atveju, kepimo laikas sutrumpės.
Skanaus!
Gabrielė