Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Morkų pyragas su obuoliais

2014-04-11

foto

Gardus pyragas prie kavos. Kepčiau dar ne kartą, tik dėčiau daugiau riešutų. Manau, kad būtų labai skanu valgyti jį šiltą, su šaukštu vanilinių ledų!

Reikės:

  • 1 puodelio cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1/2 puodelio aliejaus;
  • 1/2 puodelio riebaus pieno;
  • 2 puodelių miltų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 1a.š. malto cinamono;
  • 1a.š. malto imbiero;
  • 0,5a.š. maltų gvazdikėlių;
  • 2 didelių morkų;
  • 1 didelio obuolio;
  • 40g pekano riešutų;
  • 2v.š. apelsinų džemo;

Cukrų suplakame su kiaušiniais ir vanile. Kai gauname baltą tirštą masę, įplakame aliejų ir pieną.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Įmaišome į šlapią plakinį.

Vieną morką sutarkuojame stambiai, kitą - smulkiai. Įmaišome į tešlą.

Tešlą suverčiame į 24cm skersmens tortinę, išklotą kepimo popieriumi.

Obuolį nuplauname, nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais.

Ant tešlos suberiame obuolius ir pekano riešutus, rankomis šiek tiek įspaudžiame į vidų.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių.

Apelsinų džemą sumaišome su verdančiu vandeniu ir aptepame dar karštą pyragą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus