Morkų pyragas su obuoliais
Gardus pyragas prie kavos. Kepčiau dar ne kartą, tik dėčiau daugiau riešutų. Manau, kad būtų labai skanu valgyti jį šiltą, su šaukštu vanilinių ledų!
Reikės:
- 1 puodelio cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 1a.š. vanilės ekstrakto;
- 1/2 puodelio aliejaus;
- 1/2 puodelio riebaus pieno;
- 2 puodelių miltų;
- Žiupsnelio druskos;
- 2a.š. kepimo miltelių;
- 1a.š. malto cinamono;
- 1a.š. malto imbiero;
- 0,5a.š. maltų gvazdikėlių;
- 2 didelių morkų;
- 1 didelio obuolio;
- 40g pekano riešutų;
- 2v.š. apelsinų džemo;
Cukrų suplakame su kiaušiniais ir vanile. Kai gauname baltą tirštą masę, įplakame aliejų ir pieną.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Įmaišome į šlapią plakinį.
Vieną morką sutarkuojame stambiai, kitą - smulkiai. Įmaišome į tešlą.
Tešlą suverčiame į 24cm skersmens tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Obuolį nuplauname, nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais.
Ant tešlos suberiame obuolius ir pekano riešutus, rankomis šiek tiek įspaudžiame į vidų.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių.
Apelsinų džemą sumaišome su verdančiu vandeniu ir aptepame dar karštą pyragą.
Skanaus!
Gabrielė