Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Datulių pyragas su namine karamele

2015-09-24

pyragas

Jei galvojat, kad ir pyragą iškepti, ir karamelę išsivirti yra sunku, tai labai klystat. Tai yra vienas paprasčiausių receptų, o rezultatas superinis. Mano lūkesčius labai pranoko. Skanaudama jaučiaus ypatingai rudeniškai laiminga. Noriu, kad ir Jūs tokie būtumėt, bėkit į virtuvę… :) Receptu dalinuosi su Jumis pirmaisiais, labai nekantravau.

Pats pyragas, be karamelės, yra labai neblogas. Su karamele - pasakiškas. Todėl šio žingsnio siūlau nepraleisti. Sėkmės!

pyragas

Pyragui reikės:

  • 200g džiovintų datulių;
  • 200ml verdančio vandens;
  • 50g kambario temperatūros sviesto;
  • 2v.š. rudojo cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio cinamono;
  • 150g miltų.

Datules susmulkiname peiliu, užpilame verdančiu vandeniu, paliekame apie pusvalandį pastovėti, tada nukošiame ir atidedame.

Sviestą išsukame su cukrumi, druska ir cinamonu. Įplakame kiaušinius. Įmaišome miltus ir datules.

Tešlą sukrečiame į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą, skardelę. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie gerą pusvalandį.

pyragas

Karamelei:

  • 2v.š. sviesto;
  • 3v.š. rudojo cukraus;
  • 100ml riebios grietinėlės;
  • 1v.š. saldaus likerio.

Sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje. Sudedame cukrų, supilame grietinėlę ir likerį. Ant vidutinės kaitros verdame, kol pasidaro norimos konsistencijos. Verdant pamaišome.

Paliekame pravėsti ir patiekiame su pyragu.

pyragas

Receptą radau Alma littera leidyklos knygoje ‘gyventi skanu’ ir minimaliai jį pakeičiau pagal save.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus