Pyragas su cukinija
Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? :) Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu. Pyragą būtų labai lengva susipakuoti piknikui į gamtą, jis nėra įnoringas transportavimui. :) Tiesiog geras gero pyrago receptas. Dalinuosi savo atradimu.
Reikės:
- 8v.š. minkšto sviesto;
- 2,5 puodelio miltų;
- 1 puodelio (236ml) cukraus;
- 1a.š. kepimo miltelių;
- 0,5a.š. druskos;
- 1,5a.š. cinamono;
- 0,5a.š. muskato;
- 1 puodelio grietinės;
- 1 didelio kiaušinio;
- 2a.š. vanilės ekstrakto;
- 1,5 puodelio tarkuotos cukinijos.
Traškiam paviršiui:
- 5v.š. minkšto sviesto;
- 0,5 puodelio cukraus;
- 0,5 puodelio miltų;
- 0,5 a.š. cinamono.
Glaistui:
- 1 puodelio cukraus pudros;
- 2 v.š. citrinos sulčių.
Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudedame į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu greitai plakame, kol gauname vientisą pyrago tešlą. Ją supilame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Atidedame.
Traškiam paviršiui skirtus ingredientus sudedame į mažesnį dubenį ir pirštais triname, kol gauname daug drėgnų trupinių. Jai apibarstome paruoštą pyrago tešlą.
Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių.
Kai pyragas atvėsta, paruošiame glaistą. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir apšlakstome pyrago paviršių.
Receptą nusižiūrėjau nuo čia.
Su meile, Gabrielė