Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Meduolis

2013-10-18

pyragas

Išsikepiau meduolį iš vakaro, o ryte dar kvepėjo visa virtuvė. Man, prie puodelio kavos, šis pyragas buvo tikra palaima. Tartum Kalėdos atėjo anksčiau. Taip pat greitai ir išėjo, nes meduolis patiko ir vyrui, per pusryčius nieko nebeliko.

Reikės

  • 250g miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1v.š. kakavos miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 115g kambario temperatūros sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 1 puodelio medaus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 2a.š. malto cinamono;
  • 2a.š. malto imbiero;
  • 2a.š. maltų gvazdikėlių.

+

  • 100g cukraus pudros;
  • 2,5v.š. citrinos sulčių.

Miltus sumaišome su druska, kakavos ir kepimo milteliais. Sviestą išsukame su cukrumi, vanile, citrinos žievele, likusiais prieskoniais ir medumi. Po vieną įplakame kiaušinius. Pakaitomis beriame miltų mišinį ir pilame pieną, užmaišome vientisą tešlą ir supilame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, ištraukus liks neapsivėlęs tešla.

Kol meduolis vėsta, pasiruošiame glaistą. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis. Apglaistome pyragą jau šaltą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus