Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bananiniai keksiukai

2015-11-04

bananiniaikeksiukai

Pas ką namuose daug pernokusių bananų? Jei pas Jus, tai bėkit į virtuvę! Su kietais, ne iki galo prinokusiais bananais, šie keksiukai nesigaus tokie gardūs, kokie turėtų būti.

Man jie skanūs ir šilti, ir jau kitą dieną, kad ir ištraukti iš šaldytuvo. Svarbu, kad šalia būtų karštos kavos, arba arbatos. Pusryčiams tai yra nuostabi mažytė nuodėmė… :)

Reikės:

  • 1/2 puodelio aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 puodelio grietinės;
  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 3 bananų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 ir 1/3 puodelių miltų.

Grietinę suplakame su cukrumi, kiaušiniais, vanile ir aliejumi. Įmaišome druską ir šakute sutrintus bananus. Sudedame miltus, kepimo miltelius, užmaišome tešlą. Šaukštu ją paskirstome po keksiukų formeles.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 20-30 minučių, priklausomai nuo keksiukų formelių dydžio.

1 puodelis = 236ml

Skanaus, Gabrielė

comments powered by Disqus