Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Nekeptas braškinis varškės tortas

2017-06-12

braskinistortas

Labai gradus ir gaivus tortukas, kuris šaldytuve pilnai sustingsta per porą valandų, todėl, jei pasidarbuosite pirmoje dienos pusėje, antroje jau galėsite skanauti.

Nieko ‘mandro’ čia nesugalvojau, visą darbą padaro želatina, todėl tiek varškę, tiek maskarponę laisvai galite pakeisti kuo nors kitu. Pavyzdžiui grietinėle, ar rikota. Nors… man su varške vistiek atrodo geriausias variantas. Galite rinktis rupesnę, arba naudoti desertinę varškę, tik pagal skonį pareguliuokite cukraus kiekį. Na, o braškės, žinoma, geriausiai saldžios, naminės. :)

Naudojau 26 cm skersmens tortinę.

braskinistortas

Reikės:

  • 250g sausainių su vaniliniu pertepimu (Tiks ‘Disko’, arba kiti, tokio pačio tipo);
  • 50g kambario temperatūros sviesto;
  • 500g pertrintos varškės;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 250g maskarponės;
  • 10g želatinos miltelių;
  • 1kg braškių.

Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir suslegiame torto padą rankomis.

Želatiną užpilame šlakeliu vandens, arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpiname dubenėlyje virš karštų garų, atidedame ir leidžiame pravėsti.

Varškę suplakame su cukrumi, vanile ir maskarpone. Greitai įplakame pravėsusią želatiną.

Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir supjaustome ketvirčiais. Įmaišome į varškės masę. Viską supilame ant sausaininio pagrindo. Paviršių išlyginame šaukštu ir statome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Skanaus, Gabrielė

comments powered by Disqus