Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Pyragas su riešutais

2013-12-08

pyragas

Garbės žodis - pyragas nuostabus. O karštas dar nuostabesnis, todėl drąsiai galite tokį patiekti Kalėdų desertui, su dideliu šaukštu vanilinių ledų, tą aš mąstau pati padaryti! Jis tikrai vertas šventinio stalo. Manau, kad būtų skanu ir su kitokiais riešutais, o aš pasirinkau lazdyno ir pistacijų. Pabandykit, būtinai.

Reikės:

  • 400ml miltų;
  • 250ml cukraus;
  • 1a.š. kepimo miltelių,
  • Žiupsnelio druskos;
  • 130ml lydyto sviesto;
  • 1 prinokusio sutrinto banano;
  • 250ml kefyro;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.

+

  • 130ml cukraus;
  • 200g smulkintų lazdyno riešutų;
  • 100g smulkintų pistacijų;
  • 1a.š. cinamono.

Miltus sumaišome su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Per vidurį padarome duobutę ir supilame sviestą, kefyrą, vanilę, sutrintą bananą ir kiaušinių trynius. Viską išmaišome iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus standžiai išplakame ir įmaišome į tešlą. Viską suverčiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir išlyginame paviršių.

Smulkintus riešutus sumaišome su cinamonu ir cukrumi, apibarstome pyrago tešlą ir lengvai įspaudžiame pabarstus ranka.

Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie valandą. Skaniausias dar karštas!

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus