Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Imbieriniai sausainiai

2013-11-08

sausainiai

Ploni, tarškūs, aštroki imbieriniai sausainiukai yra vieni mano mylimiausių. Čia toks… sakyčiau, lengvesnis variantas juos pagaminti, nes nereikia minkyti ir labai plonai kočioti tešlos. Nėra ir kur suklysti, visada gausis. Imbiero kiekį būtinai pareguliuokite pagal save, jei nemėgstate aštrumo, dėkite jo mažiau. Taip pat nepatarčiau rudojo cukraus keisti į baltą, jis taip pat įtakoja skonį ir spalvą. Ragaudami jausite lengvą karamelės prieskonį.

Iš nurodytų produktų man gavosi gal 10 skardų sausainiukų, tačiau jie tokie maži ir ploni, kad tai viso labo pilnos sausainių vazos kiekis, neišsigąskite.

sausainiai

Reikės:

  • 150g kambario temperatūros sviesto;
  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1/4 puodelio skysto dirbtinio medaus;
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų;
  • 1/2a.š. druskos;
  • 1/2a.š. kepimo miltelių;
  • 1/2a.š. malto cinamono;
  • 1/2a.š. maltų gvazdikėlių;
  • 1 kupino v.š. imbiero miltelių;
  • 1a.š. karčios kakavos miltelių.

Sviestą išsukame su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Kai gauname vientisą masę, įplakame visus preskonius, kepimo miltelius, kakavą. Įmaišome miltus.

Tešlą pilame į konditerinį švirkštą ir ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, spaudžiame nedidelius, plonasluoksnius sausainiukus. Paliekame tarp jų piršto storio tarpą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 7 minutes. Iškepusius sausainiukus kelias minutes paliekame sutvirtėti skardoje, tada suberiame į švarų sausą indą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus