Vafliai su aguonomis ir baltu šokoladu
Aguonos ir baltasis šokoladas man yra kažkas tokio! Todėl šį derinį nusprendžiau panaudoti ir vafliukuose. Na žinokit skanu. :) Nuostabus desertas prie kavos.
Patarimas: netirpinkite sviesto ir nenaudokite jo šalto. Patys skaniausi vafliukai gausis, jei naudosite minkštą, kambario temperatūros sviestą.
Reikės:
- 150g minkšto sviesto;
- 150g miltų;
- 100g cukraus;
- 4 didelių kiaušinių;
- 1a.š. vanilės ekstrakto;
- 2v.š. aguonų;
- 100g baltojo šokolado.
Sviestą išplakame su cukrumi ir vanile, įplakame kiaušinius. Sudedame miltus ir aguonas. Užmaišome tešlą. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje, vos iškepusius susukame į šiaudelius.
Baltąjį šokoladą ištirpiname ir supilame į aukštą siaurą puodelį. Pamerkiame į šokoladą kiekvieno vafliuko galą ir paguldome ant sviestinio popieriaus, kad sustingtų.
Skanaus, Gabrielė