Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Vafliai su aguonomis ir baltu šokoladu

2016-02-09

vafliai

Aguonos ir baltasis šokoladas man yra kažkas tokio! Todėl šį derinį nusprendžiau panaudoti ir vafliukuose. Na žinokit skanu. :) Nuostabus desertas prie kavos.

Patarimas: netirpinkite sviesto ir nenaudokite jo šalto. Patys skaniausi vafliukai gausis, jei naudosite minkštą, kambario temperatūros sviestą.

vafliai

Reikės:

  • 150g minkšto sviesto;
  • 150g miltų;
  • 100g cukraus;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2v.š. aguonų;
  • 100g baltojo šokolado.

Sviestą išplakame su cukrumi ir vanile, įplakame kiaušinius. Sudedame miltus ir aguonas. Užmaišome tešlą. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje, vos iškepusius susukame į šiaudelius.

Baltąjį šokoladą ištirpiname ir supilame į aukštą siaurą puodelį. Pamerkiame į šokoladą kiekvieno vafliuko galą ir paguldome ant sviestinio popieriaus, kad sustingtų.

vafliai

Skanaus, Gabrielė

comments powered by Disqus