Nekeptas šakočio pyragas
Po ilgo laiko sugrįžtu su gardaus pyrago receptu. Jis gali tapti labai naudingu po švenčių, kai namuose liks daug nesuvalgytų meduolių, sausainių, ar šakočio. Gaminau jį ne kartą, su skirtingais priedais. Galiu pasakyt, kad naudojant šakotį - skaniausia.
Ruošimo eiga paprasta, Tinginio principas. :)
Reikės:
- 900g šakočio;
- 100g sviesto;
- 250g baltojo šokolado;
- 200g džiovintų spanguolių;
- 250g pertrintos varškės;
- 3v.š. aguonų;
- 385g saldinto kondensuoto pieno.
Šakotį sulaužome smulkiais gabalėliais ir sudedame į didelį dubenį.
Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu, nukošiame ir paliekame atvėsti.
Sviestą ištirpiname ir suplakame su varške, kondensuotu pienu, aguonomis ir spanguolėmis.
Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame į dubenį ir pastatome virš karštų garų (vanduo jokiu būdu neturi būti verdantis). Kai ištirpsta, įmaišome į jau paruoštą kondensuoto pieno kremą. Gautą masę supilame ant laužyto šakočio ir maišome, kol viskas gerai pasiskirsto. Suverčiame į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Paviršių paslegiame rankomis. Statome į šaldytuvą ir paliekame sustingti per naktį.
Supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir skanaujame. :)
Skanaus, Gabrielė