Keksiukai su avietėmis
…ir baltuoju šokoladu. Drėgni, saldūs, minkštučiai, su avietine rūgštele.
Jei naudosite šaldytas avietes, jas pirmiausiai atitirpinkite, tada gerai nusausinkite ir pavoliokite cukraus pudroje.
Reikės:
- 2v.š. citrinos sulčių;
- 1 puodelio pieno;
- 1/2 puodelio augalinio aliejaus;
- 1 kiaušinio;
- 2 puodelių miltų;
- 2a.š. kepimo miltelių;
- 0,5a.š. druskos;
- 2/3 puodelio cukraus;
- 1 puodelio baltojo šokolado gabalėlių;
- 350g aviečių.
Į gilų dubenį supilame citrinos sultis, pieną, aliejų ir kiaušinį - suplakame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, cukrumi ir šokolado gabalėliais - įmaišome skystąją masę ir avietes. Gautą tešlą išpilstome į keksiukų formeles ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 22 minutes.
Man gavosi 15 vidutinio dydžio keksiukų.
Skanaus!
Gabrielė