Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bananų pyragas

2013-07-20

Sample title

Planavau jį kepti darganotą rudenį, kad vakare galėčiau jaukiai susirangyti į šiltą pledą ir skanauti sotų bananinį pyragą. Gal dar mylimo serialo naują sezoną pradėtų rodyti, tada išvis būtų pasaka.

Sample title

Vakar, šaldytuve pamačius leisgyvius bananus, neliko nieko kito, kaip tik prisiminti tą saugomą receptą, o rudeniui palikti obuolius ir moliūgus. Pyragas gavosi labai drėgnas ir minkštas. Skonis kaip puikiausio bananų torto. Manau, kad pyragą laisvai galima perpjauti pusiau ir kremu pertepti per vidurį. Gautųsi toks… šventiškesnis jo variantas, kurį ir ant gimtadienio stalo galima padėti.

Sample title

Reikės: * 250ml miltų; * 1a.š. kepimo miltelių; * 0,5a.š. druskos; * 1 kiaušinio; * 200ml cukraus; * 50ml augalinio aliejaus; * 250ml vanilinio jogurto; * 2 gerai prinokusių, sutrintų bananų; * 1a.š. vanilės ekstrakto.

+

  • 320g saldžios grietinėlės sūrio;
  • 50g kambario temperatūros sviesto;
  • 100g cukraus pudros;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • Džiovintų bananų papuošimui.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinį išplakame su cukrumi, vanilės ekstraktu bei aliejumi. Po turputį įmaišome jogurtą ir miltus. Įsukame į tešlą bananus. Gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardelę ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 45 minutes. Leidžiame atvėsti.

Minkštą sviestą išmaišome su cukrumi ir vanile, dedame po šaukštą sūrio ir išsukame krema. Aptepame juo atvėsusį pyragą ir kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą. Papuošiame džiovintais bananais.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus